Da Pia Olsens datter var 3 måneder gammel og hendes liv fyldt med bleskift, amning og søvnmangel, lød spørgsmålet fra en af hendes veninder: ”Er du så lykkelig nu?”

Pia Olsen havde nemlig truffet et kontroversielt valg. Hun var blev insemineret med anonym donorsæd og blevet mor uden far. Et valg Pia traf fordi hun var sidst i trediverne og ikke havde fundet manden hun ville skabe familie med. I 2008 fødte hun sit ønskebarn, datteren Karla.

Herefter stod en ny hverdag klar. En hverdag hvor netværk, karriere og folks fordomme blev udfordret. Her var nemlig ingen far til lige at tage over, når mor skulle arbejde sent, eller var træt. Der var mor – hele dagen, hver dag.

I Alene om opdragelsen har Pia Olsen samlet otte enlige mødre, der fortæller om både fordele og ulemper ved at være aleneopdrager. De fortæller hudløst ærligt om, hvad moderskabet har betydet for deres karriere og sociale netværk, hvordan hverdagen har forandret sig, hvordan man tackler spørgsmål som ’Hvor er min far?’ og meget mere.

Bogen henvender sig til alle, der går gennem hverdagen som ene voksen med børn.

Og ja, det er hårdt at være singlemor, men som Pia skriver i bogen: ”…så er det heller ikke hårdere.”

Pia er lykkelig, med alt hvad det indebærer af bekymring, angst, træthed og frustration. For hun har fået det barn, hun ønskede sig!

Titel: Alene om opdragelsen
Forfatter: Pia Olsen