Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mit valg, ikke barnets

//Mit valg, ikke barnets

Karla har ikke en far. Det ved hun godt, det har vi talt om så mange gange. Men engang imellem, når lærere eller andre spørger, så siger hun alligevel, at hun har en far, men hun kender ham bare ikke. Hun synes, det er nemmere at sige sådan, for det kan de andre børn og voksne bedre forstå. Det har hun forklaret mig.

For mig er det helt okay, at hun siger sådan. Jeg tager det fulde ansvar. Det er mig, der har truffet det valg at få hende, også selvom jeg ikke har en mand. Min datter har ikke valgt at vokse op i den her familietype, så ”sagen” er min. Og livet er hendes.

For nogle år siden interviewede jeg jordemoder og indehaver af fertilitetsklinikken StorkKlinik, Nina Stork, og jeg har ofte tænkt på det, hun sagde: ” at vi som solomødre skal huske på, at det er vores børn, som skal ud i verden og være ambassadører for det valg, vi har truffet. Og vores opgave er at klæde dem på til opgaven”.

Jeg er helt enig med Nina Stork, og desuden mener jeg, at det er vores ansvar som mødre at sørge for, at verden tager godt imod de forklaringer, som vores børn kommer med. Det er os, der har truffet valget og os som mødre, der må ”forklare og forsvare” det valg. Det er ikke vores børns opgave.

Det er jo ikke altid så sjovt at skulle være ambassadør for mors valg. Og derfor har jeg det også helt fint med, at Karla i perioder eller i bestemte sammenhænge vælger den forklaring, hun synes er nemmest, og som kræver mindst forklaring. Jeg er fuldstændig tryg ved det, for jeg ved, at Karla har helt styr på, hvordan det er gået til.

Karla er nemlig helt som børn er flest, hun vil bare gerne være som alle de andre. Derfor går jeg ikke på skolen og forklarer noget som helst uden Karlas accept. I stedet har jeg fortalt hende, at jeg står lige bag hende og er klar til at rykke ud, hvis hun har brug for, at jeg kommer og forklarer.

Karla ønsker sig en far
2018-05-11T12:49:54+00:00

Om forfatteren:

Jeg er journalist og kommunikationsmenneske og udfører alle former for journalistiske opgaver. Jeg skriver artikler, bøger, pjecer, webtekster, livshistorier og meget mere. At møde mennesker, forstå hvem de er og skrive deres historie, så den er relevant for andre, det driver værket for mig. Uanset formatet. Hvis jeg også skal skrive din historie, så kan du kontakte mig her. Pia Olsen - Journalist og forfatter Læs mere

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

New Courses

Contact Info

1600 Amphitheatre Parkway New York WC1 1BA

Phone: 1.800.458.556 / 1.800.532.2112

Fax: 458 761-9562

Web: ThemeFusion

Seneste indlæg

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk